Laat ik mij kort even voorstellen: ik ben Jill, de nieuwe stagiaire bij Checkmate. Ik studeer event- en projectmanagement aan de hogeschool Thomas More. Feestjes of reizen plannen is altijd al een passie van mij geweest. Ik kan niet stoppen met zoeken tot ik dat perfecte plannentje in mijn hoofd naar werkelijkheid kan omzetten. Kortom: organiseren is mijn passie.

Nu ik eindelijk een laatstejaarsstudente ben, moest ik enkel nog op zoek gaan naar de perfecte stageplaats om mijn schoolcarrière af te sluiten. Ik heb gedurende mijn driejarige opleiding gemerkt dat er enorm veel aspecten zijn in de eventsector die ik graag verder wilde ontdekken in een boeiend stagebedrijf. Dat tikkeltje meer naar waar ik op zoek was, wist ik te vinden bij Checkmate!

#struggles

Het vinden van een stageplaats die toch wel levensbepalend is naar de toekomst toe, is geen evidente opdracht! Ook ikzelf had hier problemen mee doordat er zo veel verschillende deelaspecten zijn binnen de evenementenwereld. Door te werken voor zeer uiteenlopende bedrijven zoals Tomorrowland en AHGN met daarbovenop de verschillende projecten op school kon ik sommige onderdelen al van mijn lijstje schrappen.

Hoogstwaarschijnlijk zijn jullie wel curieus hoe ik mijn weg naar Checkmate heb gevonden, niet? Wel, dit heb ik allemaal te danken aan Maloek! Via deze weg heb ik het bedrijf leren kennen alvorens ik er begon. Ik heb haar natuurlijk overdonderd met vragen en daarnaast ben ik mee geweest naar een event alvorens het startte. Zo kon ik zien hoe zij de opbouw aanpakten, kennismaken met hun gedachtegang en nog veel meer dingen!


#firstday

De eerste dag zag ik zelf niet aankomen, die was er plots! Met een beetje stress kwam ik aan op het kantoor waar ik meteen warm en met open armen werd ontvangen. Ann en Maloek toonden me meteen het gehele kantoor. Vervolgens kreeg ik Stiene toegewezen als mijn mentor voor de komende 13 weken. Al een geluk had ik haar al eens ontmoet en verliep alles vlot. Na het overlopen aan welke evenementen ik mocht deelnemen, lieten ze er geen gras over groeien en mocht ik meteen helpen bij het organiseren en bedenken van evenementen. Zo spannend en een echte uitdaging!

#whattodo

Ondertussen zit ik al in mijn 9de week bij Checkmate, maar ik kan je meedelen dat elke dag opnieuw een spannend avontuur is waar ik nieuwe namen, personen, leveranciers, uitdagingen en nog veel meer voorgeschoteld krijg. Zo heb ik al de kans gekregen om offertes op te vragen en zelfstandig (natuurlijk met ondersteuning van mijn medecollega’s) een budgettering hiervan op te maken. Ik ben niet enkel bezig met mijn ICT-skills te uiten, maar ook laat ik mijn creatieve kant naar boven komen met het bedenken van ideetjes, decoratie uitwerking, …

Bij Checkmate zitten we niet stil en beleven we elke dag zeker niet achter ons bureautje! Wij gaan vaak op pad en volgen de evenementen nauw op. Het is voor mij echt enorm interessant om te zien hoe je een evenement van op papier tot in werkelijkheid kan realiseren.

#teamblond

Je kan er niet naast kijken dat iedereen in dit team blond is. Al een geluk dat ik ook een blondje ben! (Lach) Naast dit kenmerk kan ik jullie vertellen dat het team stevig aan elkaar hangt en ook ik meteen welkom was.

Ik voel me bij Checkmate een nuttige werkkracht en niet een stagiaire die de onnuttige klusjes moet voltooien. Tijdens de brainstormsessies durf ik dankzij hun openheid ook mijn ideeën op tafel te smijten!

Ja hoor, je hoort het al: ik voel mij hier helemaal thuis!


Check ook onze expertises

naar overzicht
sluit